martes, 9 de septiembre de 2008

La Jove Orquestra Simfònica de Castelló es prepara per a desembarcar a Viena

La Jove Orquestra Simfònica de Castelló està en plena Trobada dEstiu. Aquesta vegada té lloc a Benlloch i es desenvolupa al llarg de la primera quinzena de setembre, degut a la necessitat d’adequar el calendari a la seua gira europea. Aquesta gira té una fita fonamental: el concert a la Sala Daurada del Musikverein, a Viena. Aquesta sala és coneguda mundialment perquè és on te lloc el tradicional i emblemàtic concert de Cap d’Any.


Benlloch viu de manera especial aquesta experiència i està acollint amb generositat i calidesa als 85 joves que formen la plantilla de l’orquestra. Durant dues setmanes treballaran un programa format totalment per música espanyola perquè a Viena participaran en el Festival de Música Espanyola, en companyia de Juan Manuel Cañizares, el Cuarteto Casals, Orphénica Lyra...
El repertori a treballar i a interpretar en aquesta Trobada d’Estiu és el següent:


· Per la flor del lliri blau, de Joaquín Rogrigo
· Concert d’Aranjuez, de Joaquín Rodrigo
· Danses fantàstiques, de Joaquín Turina
· Simfonia sevillana, de Joaquín Turina


Per a interpretar aquest repertori la JOSC està acompanyada per un solista de guitarra d’una qualitat reconeguda: Pablo Sainz Villegas, que després del concert de Viena col·laborarà amb la Filharmònica de Nova York i amb la Filharmònica d’Israel.


A les nostres comarques la JOSC farà dos concerts: dimecres, dia 10, a Benlloch (Auditori Municipal) i dijous, dia 11 a Peníscola (Palau de Congressos), tots dos a les 20:00 hores.
La JOSC és un projecte plenament consolidat i que ha desenvolupat programes d’una qualitat contrastada, malgrat la seua complexitat tècnica, sempre amb un gran èxit de públic i de crítica.



Ha enregistrat el seu treball en 4 discos compactes i fins i tot ha donat a conèixer el seu treball a TVE.


La JOSC ha participat en festivals nacional i internacionals, Saragossa, València, Lleida, Oviedo, Florència, Viena, Berlín, Bulgària, Eslovènia... A tots ells, la ciutat de Castelló ha estat magníficament representada.


Per a preparar el repertori seleccionat la JOSC ha comptat amb la col·laboració de professors com Miguel Borrego, concertino de l’Orquestra de RTVE; Pablo Borrego, violoncel·lista de l’Orquestra de Castilla la Mancha; Pedro Pardo, solista de l’Orquestra Simfònica de Bilbao; Javier Barberá, trompeta de l’Orquestra de València. Tot aquest treball ha estat dirigit i coordinat pel seu director titular, Sergi Alapont, ben conegut ja pel públic castellonenc.


Per a aquesta gira internacional la JOSC compta amb el suport i la col·laboració de la Universitat Jaume I i de l’Ajuntament de Benicàssim. Aquestes dues institucions han fet un esforç important perquè els 85 joves músics de la JOSC facen realitat aquest somni d’interpretar als mestres Rodrigo i Turina a la Sala Daurada del Musikverein a Viena. La Diputació i l’Ajuntament de Castelló també donen suport a aquest magnífic projecte pedagògic.


Molts èxits a la Jove Orquestra Simfònica de Castelló!!!



Font: Conselleria de Cultura de la Comunitat Valenciana

0 comentarios: