martes, 17 de febrero de 2009

L'UJI presenta l’exposició de dibuix contemporani Gràfic

La Universitat Jaume I de Castelló i DKV Seguros, una companyia del Grup Assegurador ERGO, presenten Gràfic, una exposició de dibuix contemporani que reuneix més de 50 obres de 18 artistes. La mostra reflecteix distintes visions conceptuals del món del dibuix. Mitjançant l’ús d’aquesta tècnica, es transmet al visitant la seua senzillesa enfront d’un món replet d’artifici, la seua poderosa capacitat evocadora, la seua claredat, la seua noblesa i la seua realitat com a conclusió en si mateixa enfront del seu teòric caràcter de recurs intermedi o d’iniciació. Gràfic romandrà a la Galeria Octubre de l’Àgora Universitària des del pròxim 18 de febrer fins a l’11 de març i podrà visitar-se de 10 a 13 hores i de 16 a 20.30 hores.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el dimecres 18 de febrer de 2009 a les 13 hores amb l'assistència de la vicerectora de Cultura, Margarita Porcar; el director territorial de DKV Seguros, José Doménech, i la comissària de l'exposició, Alicia Ventura.

Les obres d’aquests artistes ha sigut adquirida recentment per la companyia asseguradora per a passar a formar part de la col·lecció DKV Art i Salut, patrocinadora de la mostra. L’exposició té caràcter itinerant i ja ha estat exposada a l’Universitat Politécnica de València (UPV) i a l’Universitat Miguel Hernández d’Elx. Ara visita Castelló, i en els pròxims mesos es traslladarà a distintes ciutats espanyoles, incloent la Sala d’exposicions del nou Hospital de Dénia.

Per a Alicia Ventura, comissària de la mostra, Gràfic intenta ser un paraigües on es defineix el dibuix en el seu concepte més ampli, que planteja les contradiccions i els canvis d’ús dins de la teoria de l’art i les seues pràctiques, un xicotet anàlisi de la complexitat del procés de representació”. Antonio Alcaraz, Aurelio Ayela, Carlos Domingo, Chema López, Ernesto Casero, Javier Velasco, Joel Mestre, Juan Cuéllar, Juan Olivares, María Ortega, Moisés Mahiques, Pamen Pereira, Ramón Roig, Regina de Miguel, Roberto Mollà, Sergio Barrera, Tono Barreiro i Ximo Amigó, són els artistes que participen en aquesta iniciativa, que intenta plasmar el perquè del protagonisme actual del dibuix com a esquema amb validesa en si mateix.

L’exposició s’emmarca dins d’Artèria, un programa que DKV Assegurances desenvolupa per a impulsar l’art i la creativitat, especialment entre els més jóvens o aquelles persones que necessiten una plataforma per a donar a conèixer les seues obres. El projecte engloba diferents iniciatives per a promoure la creació artística, sempre lligada a la salut i a millorar la qualitat de vida de les persones, com a eix estratègic de les accions de la companyia i una forma d’incorporar l’expressió artística en els seus projectes.

Una d’elles és la col·lecció DKV Art i Salut, formada per 28 artistes nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, i als que pertanyen els 18 artistes de Gràfic, i que s’ha cedit temporalment al nou Hospital de Dénia. La col·lecció estarà instal·lada en un espectacular i singular entorn arquitectònic que contribuirà a transformar l’experiència dels usuaris que acudisquen per motius mèdics a aquest hospital.

0 comentarios: